23 Ocak 2019 Çarşamba

PORTAKAL KREMALI KAHVELİ GÜLLAÇ

Portakal kremalı bir tarif yapmaya karar verdiğimde aklıma ilk kupta kahveli, çikolatalı, portakallı tiramisu gibi bir tarif hazırlamak geldi. Bunu düşünürken evde güllaç paketi gözüme çarptı. Bu krema çok hafif olacak, güllaç da çok hafif bir tatlı. Neden ikisi beraber olmasın ki dedim ve rotamı bu şekilde hazırlamaya çevirdim.

Bu portakallı krema tarifi çok hafif ama bir o kadar da lezzetli. Ben çok az şekerli olmasını istediğim için pelte kısmına hiç şeker ilave etmedim. Portakal suyu çok tatlı bir meyve suyu olmadığı için belki damak tadınıza göre şekeri az gelebilir. Siz daha fazla edebilirsiniz.

Bu krema bir çok farklı meyve suyu ile de hazırlanıp kullanılır. Aklımda ilk başta şu rotayı çevirdiğim tiramisu tarifi olmak üzere başka bir kaç tarif daha var.

Güllaç en sade haliyle de çok sevdiğim bir tatlı. Eğer siz de güllaç seviyorsanız daha ikramlık olabilecek bu halini de beğeneceğinize eminim.

Yapıp denerseniz görüşlerinizi bana yazmayı unutmayın.





Portakallı Krema için:
500 gr Portakal suyu
40 gr Nişasta
200 ml Sıvı krema
1 yemek kaşığı Şeker

Güllaç malzemesi
Süt
Güllaç
Granül kahve


Güllaç'ı paketin üzerinde yazan ölçülere göre servis tabağında hazırlayın. Servis tabağına sığması için yaprakları kırarak yerleştirin. Üzerine dökülen süte şeker yerine granül kahve ilave edin. Eğer bu şekilde şeker tadının az olacağını düşünürseniz tekrar şeker ilave edebilirsiniz.

Portakal kreması için, önce portakal suyunun 400 ml'sini kaynatmaya başlayın. Bu arada kalan 100 ml portakal suyu ile nişastayı bir bardakta iyice eritin. Bunu, kaynamaya başlayan portakal suyuna ilave edin. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Gerekirse ayrı bir kaba alarak soğumaya bırakın.

Sıvı kremayı şekerle koyulaşana kadar çırpın. Soğumuş olan portakallı karışımı da ayrıca çırpın. İkisini birleştirerek krema kıvamına gelene kadar mikserle son kez iyice çırpın.

Portakallı kremayı soğumuş olan güllacın üzerine yayıp buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder