21 Temmuz 2018 Cumartesi

KAYISILI- KIRMIZI ERİKLİ LIMONLU KIRINTILI KEK


Kek yapmayı seven ama risk almaktan da korkmayanlar için pasta görünümlü nefis bir haftasonu keki. Risk almak yazmamın sebebi ilk 20 dk'dan sonra keki fırundan çıkartıp üstünü koyup tekrar fırına geri veriyoruz. Bu şekilde kekin üstü biraz pişip kabuk bağladığı için, tekrar üzerine konulan meyveler içine çökmüyor. Meyve sosu kıvamında pişiyor. Üzerine eklenen kırıntı hamuru ile beraber çok daha güzel bir lezzete ulaşıyor.








Şeftali, vişne çilek ve orman meyveleri gibi diğer yaz meyveleri ile de çok güzel olur. Yapıp denerseniz sonucu benimle paylaşmayı unutmayın.




(Ölçü olarak 200 ml bardak kullandım.)

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş tereyağı
4 bardak un
1 paket kabartma tozu
Vanilya
1 limon kabuğu rendesi
10 adet kayısı
10 adet kırmızı erik
Meyvelerin üzerine serpmek için un

Kırıntı hamuru için:
75 gr Un
45 gr Şeker
Vanilyalı şeker
60 gr Tereyağı
1/2 Tatlı kaşığı tarçın
25 gr badem (isteğe bağlı)

Önce kırıntı hamurunu hazırlayın. Kırıntı hamuru hazırlamak için, tüm malzemeyi karıştırma kabında mikserle karıştırma pedallarıyla kırıntı şeklinde olana kadar karıştırın. Tereyağının erimemesi için buzdolabına koyarak beklemeye alın.



Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın. 26 cm'lik baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Unu kabartma tozu ve vanilya ile eleyip karıştırın. Kenarda beklesin.

Meyveleri yıkayıp kurulayıp 8'e kesin. Üzerilerine un serpip karıştırın.

Yumurta ve şekeri iyice kar gibi olana kadar çırpın. Erimiş soğumuş tereyağını ve sütü ilave edip onunla da sadece karışacak kadar çırpın.

Unlu karışımı ve limon kabuklarını ilave edin. Un kaybolana kadar mikser ya da tahta kaşıkla karıştırın.

Meyvelerin yarısını hamura koyup karıştırıp hamuru kalıba dökün.

Kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında önce 20 dk pişirin.

Keki fırından alıp üzerine kalan meyveleri pay edin. Kırıntı hamurunu da meyvelerin üzerine dağıtıp tekrar fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dk daha pişirmeye devam edin.
Kürdan testi yaparak piştiğine emin olunca fırından alın.

Fırından çıkınca üstünü bir örtüyle kapatıp yarım saat kadar dinlendirin. Sonra pasta teline alıp soğutun.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder