19 Temmuz 2018 Perşembe

CINI MINIS (TARÇINLI KAHVALTILIK GEVREK)

Kahvaltılık alternatiflerden birisi de özellikle çocuklar için kahvaltılık gevreklerdir. Hazır paketli organik olmayan gevreklerin çoğu Gdo'lu tahıllardan üretiliyor. Bunları almak istemiyorum. O zaman evde alternatif tarifleri denemek gerekti. Bunun için ilk tarçınlı gecrek Cini Minis denedim.






Ev yapımı olunca her ne kadar içinde şeker ve un türleri olsa da dışarıda hazır paketli muhtelif ilave madde içeren ürünlerden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Bu tarifteki hamuru üç değil de ikiye bölerek ve biraz daha kalın açarak minik kurabiyeler de yapabilirsiniz. Benim fotoğrafladıklarım ikiye bölerek biraz daha kalın açarak kestiğim minik kurabiyeler oldu. Hamur inceldikçe pişme süresi de kısalır. Buna dikkat edin.

Hamuru kestikten sonra kalıp içinde yaymaya gerek olmadı. Zaten piştikten sonra birbirine yapışmıyor.





150 gr Tam buğday unu
150 gr Un
2 Tatlı kaşığı Kabartma tozu
2 Tatlı kaşığı Tarçın
75 gr Tereyağı (oda sıcaklığında)
75 gr Kahverengi şeker
Vanilya
120 gr Buttermilk (yoksa alternatif olarak 120gr  ılınmış sütü sirke ile kestirin ve onu kullanın. gr olarak hatalı yazmadım. 120 gr olacak şekilde tartın.)


Üzerine sürmek için:
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı dolusu şeker
1.5 tatlı kaşığı tarçın




Unları  ve kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına alın. Diğer tüm malzemeyi de ilave edip düzgün bir hamur olana kadar yoğurun.

Hamuru üç eşit parçaya ayırın.

Fırını 180 derece turboda ısıtmaya başlayın.

Hamurlardan birini yağlı kağıt üzerinde 2 mm kalınlığında açın. Yağlı kağıdı fırın tepsisine alın
Üzeri için erimiş tereyağını sürün. Şeker ve tarçını karıştırıp üzerine serpin.

Bıçak ya da rulo ile küçük şekillere kesin. Fırına verin. Yaklaşık 7-9 dk  pişirin.

Diğer hamurlar için de aynı işlemi yapın.

Soğuduktan sonra kapalı kavanozda muhafaza edin.

Kaynak: Knallvergnuegt.bplaced.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder