27 Temmuz 2018 Cuma

KAKAOLU-FINDIKLI-TARÇINLI KEK

Ne kadar farklı tatlılar denersek deneyelim galiba çoğumuzun en sık yaptığı tür normal kekler. Eğer elimizde güvendiğimiz güzel bir kek tarifi varsa onunla oynayarak sürekli değişik kek tarifleri yapmak mümkün.





Ben daha çok sık dokulu kekleri seviyorum. Kızım daha yumuşak olsun istiyor. Bu kek için un miktarını azaltarak acaba onun istediği dokuyu yakalar mıyım dedim. İstediği gibi olduğunu söyledi.

Ben genelde hassas tariflerde gr ve ml üzerinden ölçü vermeyi ve yapmayı severim. Bu tarifte hep aynı fincan ya da bardak kullanıldığı için sıkıntı olmuyor. Yumurta miktarı ve kabartma tozu sadece fincan ölçüsüne dahil olmayanlar. Yumurta o kadar sorun değil de fincan ölçüsü büyürse kabartma tozunu tam paket kullanın.

Tereyağı yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz. Ama o zaman sıvı yağ miktarını 1 fincana yakın koyun.

Tarçın da kakao ile birleşince ayrı bir lezzet verdi. Ama isterseniz hiç koymayabilirsiniz de.






(Ölçü olarak 150 ml'lik kahve fincanı kullandım.)

3 yumurta
1,5 fincan kahverengi şeker
1 fincan süt
1/2 fincan erimiş tereyağı
2 fincan un
1/2 paket kabartma tozu
Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 fincan kakao
1 fincan fındık unu
1/2 fincan damla çikolata

Kalıp için tereyağı ve kakao

Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın. 22 cm'lik ortası delikli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalıbın içine her tarafa kakao eleyin. Unu, kabartma tozu, kakao, tarçın ve vanilya ile eleyip karıştırın. Kenarda bekletin.


Yumurta ve şekeri iyice kar gibi olana kadar çırpın. Erimiş soğumuş tereyağını ve sütü ilave edip onunla da sadece karışacak kadar çırpın.

Unlu karışımı ve fındık ununu ilave edin. Un kaybolana kadar mikser ya da tahta kaşıkla karıştırın. Son olarak damla çikolatayı da koyup spatula ile karıştırın.

Hamuru kalıba koyup önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dk pişirin.

Kürdan testi yaparak piştiğine emin olunca fırından alın.

Fırından çıkınca üstünü bir örtüyle kapatıp yarım saat kadar dinlendirin. Sonra pasta teline alıp soğutun.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder