21 Şubat 2018 Çarşamba

SIVIYAĞLI KAKAOLU KEKLI, CHEESECAKE KATMANLI PASTA

Bazen tariflerde kullanılan malzemelerle ilgili yorumlar geliyor. Onu kullanmasak nasıl olur ya da onun yerine şunu kullansak olur mu gibi. Bu tarifi tamamen bu soruların cevabını kendime de vermek niyetiyle hazırladım.





Tarifin ana kısmı olan kakaolu kekin malzemeleri için daha önce bloğuma geçirdiğim erik marmelatlı kakaolu baton kekten istifade ettim. Bu tariften erik marmelatını tamamen çıkartıp, kakao miktarını arttırdım. Tereyağı yerine de sıvı yağ kullandım.

Tabi ki tatlıların, yemeklerin içine konulan malzemelerin kalitesi onların dokusunu ve tadını daha güzel yapar. Ama bu demek değildir ki o malzemeleri kullanmazsak sonuç kötü olacak.

Aşağıda ölçüleri yazdığım hali ile bu pasta gayet güzel oldu. Eğer tereyağı ve receli kullanmak sorun değil derseniz benzer türde yaptığım diğer tariflere bir göz atın.

Denerseniz düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.








Kek için malzemeler;

125 gr sıvı yağ
100 gr Şeker
1 Tutam tuz
2 Yumurta
165 gr Un
5 gr Kabartma tozu
30 gr Kakao
1,5 Yemek kaşığı süt

Cheesecake katmanı için malzemeler;
50 gr şeker
Vanilya
1 Yumurta
250 gr quark (ya da taze peynir veya labne)
10 gr nişasta

18 cm'lik kek kalıbına fırın kağıdı koyup kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve unlayın.

Fırını 175 derece C alt üst ayarda ısıtmaya başlayın.

Bütün cheesecake malzemesini bir seferde çırpın. Beklemeye alın.

Sıvı yağ, şeker ve tuzu mikserde dikkatlice çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kapta eleyerek karıştırın ve ana karışıma ilave edin. Son olarak sütü de hamura yedirip kalıba dökün. Kekin kalıpta homojen dağılması için gerekirse düzeltin.

Üzerine cheesecake malzemesini koyup fırına verin.

20 dk sonra fırın ayarını turboya getirin. 35-40 dk turbo ayarda keki pişirin.
Pişirmeye basladıktan sonra ilk 30 dk fırında kapağı açmayın. Eğer üstü yanmaya başlarsa renginin çok değismemesi için üzerine hızlıca fırın kağıdı kapatın.

Kek pişince fırının kapısını açık ya da aralık tutup 1 saat kadar keki fırında bekletin. 1 saat sonunda fırından alıp tamamen soğuyana kadar dışarıda bekletin. Soğuyunca buzdolabına koyun.

Isterseniz üzerine karamel, süt reçeli ya da meyve sosu dökebilirsiniz. Ben karemelli yoğunlaştırılmış şekerli sütten yaptığım pratik süt reçelini kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder