Gerçekten ağızda eriyen yumuşak şahane bir dokusu var. Krema ve meyve ile birleşince hele efsane bir lezzet oluyor.
Kaynak: www.bakeforhappykids.com
(9 cupcake için)
3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış olarak)
20 + 25 gr şeker
35 gr sıvı yağ
60 gr süt
70 gr un
Vanilya Kreması: (yaklaşık 7 cupcake icin)
80 ml süt
1 yumurta sarısı
10 gr şeker
4 gr nişasta
1 tutam tuz
Vanilya
2 yemek kaşığı krema
İIaveten süslemeye
Taze meyve
Fırını 170 dereceye (eğer fanlı ise 150 dereceye) ısıtın.
Cupcakeler için; yumurta sarılarını 20 gr şekerle iyicene, rengi dönene kadar, el mikseriyle çırpın. Yağ ve sütü de ilave edin. Son olarak elenmiş unu da koyup homejen bir karışım olana kadar karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını 2-3 dk düşük devirde çırpın. Sonra devri arttırın ve bu arada 25 gr şekeri de yavaşça ilave edip iyice koyu kıvama gelene kadar çırpın.
Bu yumurta beyazı karışımını diğer karışıma 2-3 seferde nazikçe karıştırarak söndürmeden spatula ya da kaşıkla yedirin. Güzelce birbirlerine karışınca kalıpların 3/4'ünü dolduracak şekilde doldurun.
Önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin. Soğutun.
VANILYALI KREMA
Sütü bir sos tenceresinde kaynatmaya başlayın. Bu arada ayrı bir çırpma kabında yumurta sarısı, şeker, nişasta ve tuzu rengi açılana ve koyulaşana kadar çırpın. Kaynamış sütü buraya ilave edip çırpın ve bunu tekrar sos tenceresine geri döküp koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremayı bir kaba alıp üstünü kapatıp 1-2 saat soğumaya bırakın.
Daha sonra vanilya ve kremayı da buna ilave edip soğumuş keklerin üzerine koyabilirsiniz.
Dilerseniz üzerine meyve koyarak süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder