13 Temmuz 2017 Perşembe

ŞİFON CUPCAKELER

Şifon kek internette dokusunu merak ettiğim keklerin başında geliyordu. Ancak kekin sadece kendisine özel bir kalıbı var ve normalde sadece bu kalıpla uygulanabilecek bir yöntemi var. Benzer kalıpla yapanlar da var yok değil gerçi. Benim doğrusu şimdiye kadar nasıl olduğunu bilmediğim bir kek için kalıp almaya pek elim gitmedi. Önce bir denesem diyordum. Aklıma acaba muffin şeklinde yapılmış mıdır diye geldi ve bu tarifi buldum.



Gerçekten  ağızda eriyen yumuşak şahane bir dokusu var. Krema ve meyve ile birleşince hele efsane bir lezzet oluyor.

Yapması yazmasından ve okumasından çok daha kolay. Eğer denemek isteyip yaparsanız, görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Kaynak: www.bakeforhappykids.com



(9 cupcake için)
3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış olarak)
20 + 25 gr şeker
35 gr sıvı yağ
60 gr süt
70 gr un


Vanilya Kreması: (yaklaşık 7 cupcake icin)
80 ml süt
1 yumurta sarısı
10 gr şeker
4 gr nişasta
1 tutam tuz
Vanilya
2 yemek kaşığı krema

İIaveten süslemeye
Taze meyve

Fırını 170 dereceye (eğer fanlı ise 150 dereceye) ısıtın.

Cupcakeler için; yumurta sarılarını 20 gr şekerle iyicene, rengi dönene kadar, el mikseriyle çırpın. Yağ ve sütü de ilave edin. Son olarak elenmiş unu da koyup homejen bir karışım olana kadar karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını 2-3 dk düşük devirde çırpın. Sonra devri arttırın ve bu arada 25 gr şekeri de yavaşça ilave edip iyice koyu kıvama gelene kadar çırpın.

Bu yumurta beyazı karışımını diğer karışıma 2-3 seferde nazikçe karıştırarak söndürmeden spatula ya da kaşıkla yedirin. Güzelce birbirlerine karışınca kalıpların 3/4'ünü dolduracak şekilde doldurun.

Önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin. Soğutun.

VANILYALI KREMA

Sütü bir sos tenceresinde kaynatmaya başlayın. Bu arada ayrı bir çırpma kabında yumurta sarısı, şeker, nişasta ve tuzu rengi açılana ve koyulaşana kadar çırpın. Kaynamış sütü buraya ilave edip çırpın ve bunu tekrar sos tenceresine geri döküp koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremayı bir kaba alıp üstünü kapatıp 1-2 saat soğumaya bırakın.

Daha sonra vanilya ve kremayı da buna ilave edip soğumuş keklerin üzerine koyabilirsiniz.

Dilerseniz üzerine meyve koyarak süsleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder