19 Temmuz 2017 Çarşamba

FINDIKLI KAHVE KURABİYESİ

Bazı tariflerde sadece yumurta sarısı kullanmak gerekir. O durumda yumurta beyazı hemen omlet türü bir şey yapmayacaksak ziyan olabilir. İşte bu tam da böyle zamanlar için yumurta beyazını kullanmaya kolay ve lezzetli bir alternatif tarif.


Bu tarifi Ameretti kurabiyelerden esinlenerek yaptım. Amaretti esasen bademle yapılır. Kahve dükkanlarında genelde kahvenin yanında verdikleri minik kahve kurabiyesidir. Genelde Amaretto denilen badem likörü kullanıldığı için bazı tarifleri alkollü olur. Alkol hassasiyeti olanların muhteviyatına dikkat etmeleri gerekir. Bunlara fındıklı amaretto deyip dememek konusunda biraz düşündüm. Ama esasen bademli olan bir kurabiyenin fındıklı haline bu adı vermek pek doğru gelmediğinden vazgeçtim.

Ne zamandır böyle bir deneme yapmak aklımdaydı. Çok kolay ve kısa zamanda hazırlanabilen bir tarif. Bu ölçülerle yaklaşık 50 adet çıkıyor.

Benim çocuklar çok sevdi. Sanırım bu kurabiyeleri yapmak için bu sefer de sadece yumurta sarısı kullanacağım tarifler arayacağım.

Tarifi denerseniz,  düşüncelerinizi bana iletin lütfen.



1 yumurta beyazı
1 tutam tuz
50 gr kahverengi şeker
100 gr çekilmiş fındık içi
Çeyrek tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kasığı tarçın

Yumurta beyazını ve tuzu iyice mikserle çırpın. Şekeri ilave edin ve iyicene sert olup parlayana kadar çırpın. Geri kalan malzemeyi ilave edip spatula ile yumurta akını söndürmeden karıştırın. Sıkma poşetine doldurup 10 dk buzdolabında dinlendirin.

Fırını 160 dereceye (Turboda 150 dereceye) ısıtın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla minik minik hamurdan sıkın. Hamur sert olduğundan daha düzgün şekilli olması icin gerekirse bıçakla şekillerin üstlerini biraz düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar 20 dk pişirin. 10 dk dinlendirip tepsiden alabilirsiniz. Soğumuş kurabiyeleri ağzı sıkı kapalı bir kavanozda saklayabilisiniz.

1 yorum:

  1. çok güzel olmuş aynı son tatlı tarifim gibi bakıp yorumlarmısınız

    https://www.harikaevisleri.com/2018/04/evde-kestane-sekeri-tarifi.html

    YanıtlaSil