8 Aralık 2016 Perşembe

ÇİKOLATALI ÇÖREKLER




(Danisches Shokoladenboller Orjinal tarif: zimtkeksundapfeltarte.com)

700 g Un

1 paket yaş maya (42 gr)

3 Yemek kasigi şeker

1 Tatli kasigi tuz

200 ml ılık su

200 g Ekşi krema

100 g yumuşak tereyağı

100 g damla çikolata

1 – 2 Tatli kaşığı Kakule


Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı


Karıştırma kabına unu koyun. Ortasına bir çukur açıp şeker, kakule ve mayayı parçalara bölünmüş sekilde koyun. Ilık suyu buraya ilave edip 15 dk bekleyin. Diğer kalan hamur malzemelerini ilave edip 5 dk varsa stand mikseri ile yoksa elle yoğurun. 45 dk mayalanmaya bırakın.


Fırını 175 derece turbo ısıtın. (Alt üst ısıtma ise 200 derece)

Mayalanınca gazını alıp biraz unlanmış tezgaha alın. Uzun bir rulo yapıp bu ruloyu 16 eşit parçaya bölün. Aralıklı şekilde fırın kabınıza yerlştirin. Tekrar 20 dk mayalanmaya bırakın. Üzerine 2 yemek kaşığı suyla karışmış yumurta sarısını sürüp 20-25 dk fırına verin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder