14 Haziran 2016 Salı

YABAN MERSINLI VE MUZLU ŞEKERSİZ MUFFİNLER




(200 ml'lik su bardağını kullandım.)

2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı yumuşamış tereyağı
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Vanilya
Tarçın
2 adet muz

Fırın 170 dereceye getirilip ısıtılır.

2 yumurta yüksek devirde iyicene çırpılır. Yoğurt ve tereyağı da ilave edilip onlar da iyice karışana kadar çırpmaya devam edilir.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tarçın da karıştırılıp karışıma ilave edilir. Vanilyayı da ne sekilde kullanıyorsanız o da bu asamada konulup un kaybolana kadar karıştırılır. En son olarak da muz püresi ilave edilip o da karıştırılır.

Muffin kalıplarına doldurulur. Ustlerine yaban mersini batırılır.

Fırında 20dk pisirilir. Ben bu sürenin sonunda ısıyı 150 dereceye düsürerek 5dk daha tuttum. Kürdan testi yapıldiktan sonra çıkarılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder