16 Haziran 2016 Perşembe

BEZELYE ÇORBASI


Çorbasız olmaz ve degisik baharatlar, tatlar denemeye açığım derseniz bunu deneyebilirsiniz. Kişniş ve zerdeçal ile lezzetlendirilmiş bu çorba, bezelyeye ayrı bir tat katıyor.

Kişniş ve zerdeçal sevgili arkadaşım Esra (www.neomutfak.com) sayesinde girdi mutfağıma. Ilk onun karnabahar çorbasıni denemek için aldım. O çorbaya kattıklari tadı çok sevince başka çorbalarımda da kullanır oldum.

Bu baharatların baskın bir tadı olduğu için bence en iyisi az ölçülerde deneyerek katmak olabilir. Ramazanda yapmak için riskli olabilir ama risk almayı sevenler için buyrun tarife.

500gr bezelye
1 büyük boy patates
1 küçük soğan
Su
Süt
Tuz, karabiber
1 silme çay kaşığı zerdeçal
1 silme çay kaşığı kişniş
1 yenek kaşığı tereyağı

Bezelye ve soyulup küçük doğranmış patatesler bir tencereye konur. Soğanın dağıtmadan üzerinden dörde kesip bütün olarak o da tencereye konur. Üzerine gelecek kadar su ile sebzeler yumuşayana kadar kaynatılır. Ben düdüklü tencerede kaynattım.

Yumusamış sebzelerden bir kaç kaşık bezelye tanesi kenara alınır. Kalanı blenderla çekilir. Bu karışıma istenilen kıvama gelene kadar süt koyup baharatlar ve tereyagi da ilave edilerek kaynatilir.

Kaseye alınıp üzerine çıtır ekmek ve bezelye taneleri konularak servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder