15 Mayıs 2016 Pazar

DOĞAL MEYVELİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Sütlü irmik tatlısı herhalde en çok yapılan sütlü tatlılardan biridir. Bu klasik tatlının içine de meyve püreleri koyarak, birbirleriyle karıştırarak renkli ve kolay tatlılar elde edebiliriz.


İrmik tatlısı durdukça katılaştığı için kıvamını iyi ayarlamak gerek. Yoksa ya çok sıvı ya çok koyu oluyor. Meyve ile karıştırıldığında meyveler de kıvamı etkiliyor. Ben bu tarifte çok fazla çilek kullanmadığım ve üst kata koyduğum için çilekli kısımda kıvamla tekrar oynamam gerekmedi

Bir de agave şurup yerine dilediğiniz gibi şeker ya da bal kullabilirsiniz.



8 yemek kaşığı irmik (yaklaşık 110 gr)
1 lt süt
5 yemek kaşığı agave şurubu
1 küçük kase cilek
2 yemek kaşığı aronia meyvesi tozu (organik)

İrmik, agave şurubu ve sütü beraber kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadiktan sonra altını kısıp karıştırarak kıvamı biraz daha koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Kıvamını bulunca yarısını ayrı bir kaba alın. Tencereye aronia tozunu döküp iyice karıştırın.

Çilekleri rondoda cekip püre haline getirin ve ayırdığınız diğer yarı kısıma koyup karıştırın.

Alta aronialı kısımı, onun üstüne de çilekli olanı koyup istediğiniz meyve ve yemişlerle süsleyin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder