11 Nisan 2016 Pazartesi

SEBZE ÇELENGİ






Hamur için:
Yarım paket (21 gr yaş maya)
180 ml ılık su
350 gr un
Tuz
2 yemek kasigi aycicekyağı

Üst Harcı için:
250 gr Kuşkonmaz
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
Rende peynir
Tuz, biber
Zeytinyagı

Mayayı ılık su ile karistirarak eritip diger hamur malzemeleri ile düzgün bir hamur hazirlayip üstpnü örtüp en az 1 saat gözle görülür kabaracak şekilde dinlendirin. 

Kuskonmazlari hazirlayip 3 cm boyunda kesin. 3-4 dk kaynar tuzlu suda haslayip hemen soguk suya alarak şoklayin. (Brokoli kullanirsaniz ona da bu işlemi yapin.) Kabaklari ve kirmizi biberleri ince dograyin. (Taze sogan da kullanabilirsiniz. Onu da ince dograyin. Ben koymayi unuttum.) 

Firini 200 dereceye fanli isitin. Dinlenmis, kabarmis hamurun gazini alip tepsi büyüklügüne göre bir daire acin. Capin yarisi kadar büyüklükte bir tabakla ortasini isaretleyin. Ve ortadan 8'e bölün. 



Cembere peynir koyun. Üzerine sebzeleri yerlestirin. Biraz tuz da tekrar serpebilirsiniz. Ve karabiber. Sebzelerin üstüne zeytinyagini sürün. Üstüne biraz daha rende peynir koyun. Ortadan kestiginiz kisimlari cembere katlayin.

Yaklasik 20 dk üstü kizarip olana kadar pisirin.


Pennymarkt Mittendrin müşteri dergisindeki tarifi biraz malzemeyi degistirerek hazirladim.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder