15 Nisan 2016 Cuma

ÇİN MAKARNASI - NOODLE


Bazen klasik yemeklerimizin tadının dışında tatlar denemek isterim. Çin mutfağı klasiğin dışına çıkmak istediğimizde uğrayabileceğimiz mutfakların başında geliyordur belki.

Almanya'ya geldiğim ilk yıllarda gittiğimiz, sahibi Endonezyalı Müslüman bir Çin lokantası vardı. Mutfağımda pişirmediğim tatları arada denemeyi severim. Çin yemekleri ile tanışıklığım ilk orada oldu.

Çin Lokantasında et ya da balık yemekleri acı, meyveli, ekşi, farkli soslu diri pişmiş sebzelerle kombine edilerek önünüze gelir. Yanında farklı bir sey söylemediyseniz eğer yağsız sade pilav olur. 

Teyzemden, lezzeti dışarıda yediklerimi aratmayacak bir tatta bir Çin makarnası tarifi öğrendim. Et, brokoli, karnabahar ve kırmızı sivri biberli bir Çin makarnası. Et türü olarak kırmızı et, hindi ve tavuk eti hepsini kullanabilirsiniz.



Malzemeleri miktar olarak yazmak istemedim. Cünkü her ne kadar aralarinda bir oran olması gerekse de siz hangisini daha fazla seviyorsanız o kısmı arttırabilirsiniz. Tuz miktarına çok dikkat etmek gerekiyor. Soya sosunun tuzlu olduğunu unutmayın.

Bu tarifi hem cam makarna hem de maccheroni türü makarna kullanarak hazırladım. Cam makarna nişastalı bir makarna türüdür. Kaynamış tuzlu suda 2 dakika pişirilip süzülüp soğuk sudan geçirilerek hazırlanıyor. Asya ürünleri satılan yerlerde ve market reyonlarında bulabilirsiniz.




Malzeme

Et
Karnabahar-Brokoli
Kırmızı sivri biber
Soğan
Bambu 
Soya sosu
Zencefil
Tuz
Mısır unu
Sıvıyağ ve Tuz

Brokoli ve karnabahar buharda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlanır. Soğan yarım ay şeklinde, kırmızı biber kalın yuvarlak şekilde doğranır. 
Et yağ ile kavurulup türüne göre usulüne uygun pişirilir. Soğan ve biber ilave edilir. Diriliklerini kaybetmeyecek kadar beraber kavrulur. 2 silme yemek kaşığı mısır unu ve bir tatlı kaşığı toz zencefil ilave edilip çok kısa da karıştırarak beraber kavrulur. Soya sosu koyulur. Bambu ve diger haşlanmış sebzeler ile beraber karıştırılır. 

Haşlanmış Çin makarnası veya spagetti ya da diğer makarna türlerinden biri ile karıştırılarak servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder