9 Nisan 2016 Cumartesi

RAVENTLİ CRUMBLE (KIRINTILI) PASTA

Ravent bizim ülkemizde  çok bilinmeyen bir sebze. Aslında çoğunlukla tatlı, reçel, şurup ve komposto vb olarak kullanılıyor olmasına karşın sebze ailesindendir. Çok ekşi bir tadı vardır. Ben her türlüsünü severim. Çok lezzetli kırıntı türü bir pasta tarifi denedim. Ravent bulmak imkansizsa ayni tarifi vişne, kücük doğranmış şeftali, elma ya da benzer başka meyvelerle de deneyebilirsiniz.



 Kaynak:  www.knusperstuebchen.net




Hamuru icin:
225 gr un
100 gr seker
150 gr tereyagi

Ayrica:
3-4 adet ravent
150 gr badem kırığı

Dolgusu icin:
4 yumurta sarısı
200 ml süt
200 ml krema
100 gr şeker
Vanilya
40 gr un

Ilk önce dolgusu için yumurta sarıları, 100 ml süt ve şeker iyicene çırpılır. Un ve vanilya da ilave edilip hepsi güzelce karıştırılır. Krema ve kalan süt beraber kaynatilir ve yumurtali karisim ilave edilip sert bir kivama gelene kadar pisirilir. Pisince üzeri kapatılıp kenara alınır.

Fırın 180 derece turboya getirilip ısıtılır.

Hamuru icin olan malzeme kırıntı görünümlü olacak şekilde iyice karıştırılır. 3/4'ü yaglanmış 24 cm'lik kaliba serilir. Üzerine 50 gr badem serpilir. Bunun üzerine dolgu yayilir. Dolgunun üzerine kesilmis raventler konur. Üzerine kalan badem ve hamur kırıntı şekli bozulmayacak şekilde yayılır. Üzeri kızarana kadar en az 30 dk fırına verilir. Çıkınca 45 dk dinlendirilir. Üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.







4 yorum:

  1. Hayirli uğurlu olsun arkadaşım.. eminim zamanla harika bir blog olacak. Fotograflarda tarifte harikaa 👏👏👏👏

    YanıtlaSil
  2. Hayirli uğurlu olsun canim arkadasim. Burada da basarili olacagindan çok eminim. Tarifin ve özellikle fotoğrafların harika. Devam etmeni dilerim. Seni her yerden takip ediyorum 😀❤🌷

    YanıtlaSil