23 Nisan 2016 Cumartesi

CREAM CHEESE BROWNIE

Size cheesecake ve brovni'den hangisini daha çok seviyorsunuz diye sorsam herhalde ikisinin arasından seçim yapmak zor olur. Bu zorluğa gerek bıraktırmayacak müthiş bir tarife rastladim. Brovnienin çikolata lezzeti ve cheesecake serinligi bir arada.


Bu tarifi değişik kalıplarla da denedim. Kare kalıbım olmadığı için 22 cmlik yuvarlak kalıp aşağıda verdiğim ölcülere ideal oldu. Ancak daha geniş tepside daha ince de olması lezzetinden bir sey kaybettirmez. Yalnız cam kalıp her ne kadar yağlansa da servis yaparken biraz yapışması açısından zorluk çıkardı. Bence en iyisi fırın kağıdı kullanılabilecek bir kalıp kullanmak. Yapışma sorunu olmuyor.

Denemelerimden biri de kahveli çikolatalıydı. Bu şekilde de çok lezzetli oldu.




Malzeme listesinde olan quarka gelince; quark Türkiye'de olmayan bir süt ürünü. Ona en yakın kullanılabilecek süt ürünü süzme yoğurt olur. Geçmiş zamanlarda Türkiye'de başka bir cheesecake tarifinde quark yerine süzme yoğurt kullanmıştım. Lezzet aynı olmuştu. Bu tarifte de bir farklılık olacağını düşünmüyorum.

Yapılışı tarifini okumaktan daha kolay. Buyrun tarifine...

Kaynak: www.springlane.de



Cream-Cheese Brownies

120 gr tereyağ (ilaveten yağlı kağıt kullanılmayacaksa biraz da kalıbı yağlamak için)
120 gr bitter çikolata
150 gr kahverengi şeker
3 yumurta
60 gr un
250 gr quark ya da süzme yoğurt
250 gr taze peynir
60 gr şeker
Vanilya

Fırını 180 dereceye ısıtın.

Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ve ılımaya bırakın.

Bir kapta taze peynir, quark ya da süzme yoğurt, şeker, 1 yumurta ve vanilyayı çırpın. Beklesin.

Erimiş çikolatayı ayrı bir 2. karıştırma kabına alın. Kahverengi şeker, un ve 2 yumurta ekleyerek mikserle çırpın. ❗Yumurtaların sıcak çikolataya direkt gelip pişmemesine dikkat edin.❗  (Not: bu aşamada benim değişik denemelerim oldu. Şeker ve yumurtayı, şeker eriyene kadar çırpıp sonra diğer malzemeleri karıştırdığım deneme, az farkla da olsa en beğendiğim oldu.)

Yağlamış ya da yağlı kağıt serilmiş brovni kalıbına çikolatalı karışımın 2/3ünü koyun. Üzerine peynirli karışımı yayin. En üste de kalan çikolatalı karışımı dökün.

Bir tahta çubuk ya da çatalla üstteki iki tabakayı mermer görünüm alacak kadar karıştırın. 30 dk pişirin. Hamurun ortasi hafif yoğunlukta olmalı. Soğutup dinlendirin.

Sıcak suda bekletilip kuruladığınız sıcak bıçakla servis yapın.

Afiyet olsun.

NOT: Bu Pasta Instagram yayınımdan sonra tarifini aldığım Springlane.de tarafından Nisan ayının en sevdikleri 3 Instagram yayınından biri seçildi. Bu sebeple de benim çok özel yayınlarımın başında oldu.







4 yorum:

  1. taze peynir derken? Labneden mi bahsediyorsunuz ^.^ bahsetmiyorsanız labne de olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taze peynir paketin üzerinde aynen yazar. Marketlerde labnelerin yanında olur. Mavi kutularda. İçim, Mis gibi muhtelif markaların var. Internette mesela mis taze peynir diye arama yapsaniz fotografini görebilirsiniz.

      Sil