Savoyer ve muzla beraber kavanozda bir pastaya dönüşen lezzet oldu. Hafif ama bir o kadar da lezzetli.
Almanya'da olanlar savoyer yerine Eierplätzchen da kullanabilir. İkisi de yoksa, üşenmezseniz benim bloğumda kakaolu pasta bisküvileri var. Onları yapıp kullanabilirsiniz.
Bu yazdıklarımdan kullandığınızda ıslatmanız gerekmiyor. Sıcakken dökülen puding bisküvileri yumuşatıyor.
http://berayihassa.blogspot.com/2019/03/kakaolu-pasta-biskuvisi.html?m=0
Ben bu sefer büyük kavanozda yapmayı tercih edince, üste koyduğum köpük arttı. Diğer fotoğraftaki gibi daha küçük kap kullanılırsa artmaz. Tek bir büyük kalıpta da yapılabilir. Ama fıruna gireceği için ısıya dayanıklı kap kullanmaya dikkat edin.
Malzeme listesinde savoyer için miktar belirtmek istemedim. Çünkü kavanoza ya da kalıba sığdığı kadar, diğer malzemelerle orantılı bir şekilde istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
1 lt süt
65 gr nişasta
100 gr şeker
Vanilya
2 yumurta sarısı
2 yumurta beyazı
25 gr şeker
Savoyer
Islatmak için kahve ya da kakao
2 adet muz
Sütü ve nişastayı bir tencereye alın ve nişastayı eritmek için biraz karıştırın. Ocağın altını açın ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam almaya başlayınca şekeri ve yumurta sarılarını da ilave edin. Tekrar kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin.
1 bardak filtre kahve ya da kakaoyu hazırlayın. Muzları dilimlere kesin.
Fırına dayanıklı kaplara önce kahve ya da kakao ile ıslatılmış savoyer koyun. Üzerine puding, muz, puding tekrar savoyer, puding, muz ve puding şeklinde dökün.
Kısa bir süre pudingin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
Fırını 200 derece C'da ızgarada ısıtmaya başlayın.
Yumurta beyazını iyice çırpın. Şekeri ilave edin ve pürüzsüz olana kadar bir süre çırpın. Merengi sıkma poşetine alın ve pudingin üzerine şekil vererek sıkın.
Kapları ızgaraya yakın olacak şekilde fırına verin. Üstleri karamel rengi alana kadar fırında tutun. Çok hızlı ve çok kısa sürede yanabiliyor. Çok dikkat edin.
Sıcak olarak da soğutulmuş olarak da tüketebilirsiniz. Ben sıcak halini beğendim ama soğuK halini daha çok sevdim.
Tarifi hazırlamak için
https://www.usa-kulinarisch.de/rezept/alabama-banana-pudding/ 'dan esinlendim.
Ben bu sefer büyük kavanozda yapmayı tercih edince, üste koyduğum köpük arttı. Diğer fotoğraftaki gibi daha küçük kap kullanılırsa artmaz. Tek bir büyük kalıpta da yapılabilir. Ama fıruna gireceği için ısıya dayanıklı kap kullanmaya dikkat edin.
Malzeme listesinde savoyer için miktar belirtmek istemedim. Çünkü kavanoza ya da kalıba sığdığı kadar, diğer malzemelerle orantılı bir şekilde istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
1 lt süt
65 gr nişasta
100 gr şeker
Vanilya
2 yumurta sarısı
2 yumurta beyazı
25 gr şeker
Savoyer
Islatmak için kahve ya da kakao
2 adet muz
Sütü ve nişastayı bir tencereye alın ve nişastayı eritmek için biraz karıştırın. Ocağın altını açın ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam almaya başlayınca şekeri ve yumurta sarılarını da ilave edin. Tekrar kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin.
1 bardak filtre kahve ya da kakaoyu hazırlayın. Muzları dilimlere kesin.
Fırına dayanıklı kaplara önce kahve ya da kakao ile ıslatılmış savoyer koyun. Üzerine puding, muz, puding tekrar savoyer, puding, muz ve puding şeklinde dökün.
Kısa bir süre pudingin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
Fırını 200 derece C'da ızgarada ısıtmaya başlayın.
Yumurta beyazını iyice çırpın. Şekeri ilave edin ve pürüzsüz olana kadar bir süre çırpın. Merengi sıkma poşetine alın ve pudingin üzerine şekil vererek sıkın.
Kapları ızgaraya yakın olacak şekilde fırına verin. Üstleri karamel rengi alana kadar fırında tutun. Çok hızlı ve çok kısa sürede yanabiliyor. Çok dikkat edin.
Sıcak olarak da soğutulmuş olarak da tüketebilirsiniz. Ben sıcak halini beğendim ama soğuK halini daha çok sevdim.
Tarifi hazırlamak için
https://www.usa-kulinarisch.de/rezept/alabama-banana-pudding/ 'dan esinlendim.
Çok lezzetli görünüyor ���� ellerinize sağlık Mehveş hanım evdeki malzemelerle kolayca yapılabilir olması harika❤
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. En iyi tarafı da o galiba özellikle şu zamanda.
Sil