12 Mart 2018 Pazartesi

SİHİRLİ LIMONLU KEK


Bir hamurda üç farklı kat. Yapımı kolay lezzeti şahane sihirli kek. En altta nefis puding, ortada krema, üstte de hafif bulut gibi bir kek. Hepsi bir hamurla bir seferde.


Keki iyi kesebilmek ve servis edebilmek için tamamen soğumasını bekleyin.





Malzemeler:

125 gr tereyağı
1 limon
4 yumurta
150 gr şeker
Vanilya
115 gr un
350 ml süt

Üzeri için:
Pudra şekeri

Fırını alt üst ayarda 160 derecede ısıtmaya başlayın. 23 × 23 cm ebatlarında kek kalıbına fırın kağıdı yerleştirin. (benim kalıbım 21×25 cm )

Tereyağını eritip kenara soğumaya alın. Limon kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.

Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını sertleşene kadar çırpıp kenarda bekletin.

Yumurta sarılarını şekerle iyice, şeker eriyene kadar çırpın. Tereyağını ilave edip tekrar dikkatlice çırpmaya devam edin. Un, limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Limon suyunu da katın.

Sütü ılıtıp karışıma karıştırarak yavaşça yedirin.  Yumurta akını 3 seferde hamura katın. Beyaz yumurta parçacıkları görünür olsun. Onlar hala gözükecek kadar karıştırın.

Sıcak fırına verip üstü hafif kızarana kadar yaklaşık 40-55 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.



Kaynak: www.springlane.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder