Ben kimim?

31 Temmuz 2019 Çarşamba

KABAKLI, FINDIKLI, KARANFİLLİ KEK

Geçenlerde yan komşum bana kabak getirmişti. Kayınvalideme de 5 tane vermiş. Kayınvalidem ne yapacağız bu kadar kabakla çok fazla dedi. Gerçekten burada, bahçede büyümeye bırakılan kabaklar oldukça büyük oluyor. Bizim dolmalık kabakların eni ve boyunun kaç misli oluyorlar. Kabakla çok şey yapıyorum dedim. Kek bilir misin dedi. Tuzlu peynirli kek bilip yaparım, bilirim dedim. Öyle değil, fındıklı tatlı kek dedi. E yani bir Alman'dan da tuzlu bir kek tarifi beklemek biraz yersiz olabilirdi.😂 Onu bilmiyorum denemedim hiç dedim. Arkadaşı yaparmış, kabak ve fındığı ikiyüzellişer gram koyuyormuş. Dediği kek hakkında tek bilgi bu. Çok nemli, çok lezzetli olur dedi. İlk başta biraz garip gelse de mantıken düşününce havuç ve ıspanaktan kek oluyorsa kabaktan niye olmasın ki dedim ve işleme hemen koyuldum. 💪 Bu kekte amaç kabağın tadını hissetmekten ziyade keke katacağı nemli doku. Bunun için biraz da karanfil ilave ettim. Gerçekten mükemmel nemlilikte bir kek oldu. Laf olsun diye denemek isterken bundan sonra ciddi ciddi arada kabaklı kek yapabilirim. 😀




(Önemli not: buradaki kabaklar çok sulu olmuyor. Ben kabakların suyunu sıkmadım. Eğer kabağınızın türüne göre hamur gözünüze çok cıvık gözükürse fındık unu ya da un miktarını biraz daha arttırabilirsiniz.)


(Ölçüler 150 ml'lik fincan ile)

• 3 yumurta
• 1,5 fincan şeker
• 1 fincan tereyağı (miktar göz kararı ve oda sıcaklığında)
• 1 fincan süt
• 3 fincan un
• 1,5 fincan fındık unu
• 2 fincan kabak rendesi
• 1 paket kabartma tozu
• Vanilya
• Yarım tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş şekilde)
• Kalıbı yağlamak için biraz tereyağı ve un




Fırın fanlı 170 dereceye getirilerek ısıtılır. 26 cm'lik baton kek kalıbı tereyağı ile yağlanıp unlanır. Fazla unlar silkelenip kenara alınır.

Şeker ve yumurta iyicene kar gibi olana kadar çırpılır. Yağ ve süt ilave edilip onlarla da çırpmaya devam edilir.

Un, kabartma tozu, vanilya ve karanfil ayrı bir kapta elenerek karıştırılır. Fındık unu ve kabak rendesi ile beraber diğer çırpılan malzemeye ilave edilir. Malzeme karışana kadar spatula ile karıştırılır.

Kek kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış fırına verilir.

Yaklaşık 45-50 dk pişirilir. Pişirme sonunda kürdan testi yapılarak fırından alınır.

Kalıp ıslak bir örtü üzerinde 5 dk dinlendirilip soğutma teline alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder